Kuljetusliike Honkanen & Co Oy
Kuljetusliike Honkanen & Co Oy Yritys Palvelut Historia Yhteystiedot Palaute Linkit


 

Hevonen ja kuormaKuljetusliike Honkasen toiminta alkoi 1800-luvun loppupuoliskolla ajuritoimintana. Karl Mauritz Honkanen kuoli työnsä äärellä Perniössä 1895. Hänen poikansa Karl Walfrid Honkanen jatkoi toimintaa Ajuriliike K. W. Honkasen nimellä. Parhaimmillaan toimintaa harjoitettiin kuuden hevosen voimin.

Ensimmäinen auto vuonna 1923Toiminta jatkui pelkästään hevosvetoisena vuoteen 1924, jolloin yritykselle hankittiin ensimmäinen auto, jonka kantavuus oli 1000 kg. Seuraava auto tuli liikenteeseen 1929 ja sitä seuraava vuonna 1937. Karl Walfridin kuoltua 1942 hänen vaimonsa Lyydia jatkoi ammattimaista tavaraliikennettä yhdellä autolla sodan loppuun saakka. Rauhan palattua saatiin kursittua kolme autoa kokoon: yksi uitettiin Ruotsista ja yksi saatiin kovan paperisodan jälkeen ostaa kotimaasta. Erityisesti halot, perunat ja veneet olivat yrityksen erityisalaa.

Vuosien mittaan toimeksiantajat vaihtuivat ja ajomäärät kasvoivat ja liikennelupia piti lähes taistella lisää 1960-luvulla, joka kuten seuraavakin vuosikymmen olivat yrityksen voimakkaan kasvun aikaa. Yrityksen toiminta muodostui pitkään turkulaisten teollisuusyritysten kuljetuksista ja kuljetuksista, jotka tavalla tai toisella liittyivät Turun satamaan.

Vanha BedfordKuorma-autopainotteinen kalusto alkoi vähitellen muuttua puoliperävaunuyhdistelmiksi. Turun ja Helsingin satamista tapahtuva yksikköliikenteen hoito alkoi saada yhä enemmän jalansijaa.

Toimintaympäristön osalta siirryttiin uuteen aikakauteen 1982, jolloin yritykselle rakennettiin uudet toimitilat Turun sataman läheisyyteen Pansiontien ja Suikkilantien risteykseen. Yrityksen erääksi toimintamuodoksi tuli paitsi toimitilojen vuokraus, mutta myös laajentuneiden tilojen myötä varastointi ja siihen liittyvä monenlainen materiaalinkäsittely teollisuuden vastaanottotarpeiden mukaan.

5-akselinen SisuToiminnassamme olemme pyrkineet olemaan ennakkoluulottomia ja halunneet kehittää erilaisia kuljetusmenetelmiä. Tästä on esimerkkinä se, että yritykseemme hankittiin ensimmäinen Suomessa rakennettu 5-akselinen auto ja piirissämme on kehitelty laite, jolla on mahdollista purkaa jauhemaisia aineita bulk box-konteista.

Kuljetusliike Honkanen & Co Oy